CHRZAN Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM
2 łyżki tartego chrzanu
10 liści czosnku niedźwiedziego
2 jajka ugotowane na twardo
łyżeczka cukru
szczypta pieprzu
sól do smaku
jogurt naturalny w ilości dla uzyskania porządanej kremowej konsystencji
Chrzan, jajka * czosnek, cukier i pieprz zmiksować w blenderze dodając stopniowo jogurt. Doprawić solą. Przełożyć do słoiczka, przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu tygodnia. * Można też zmiksować ze wszystkimi składnikami tylko żółtka jajek a białka dodać drobno posiekane. Osobiście tak wolę ;)
Smacznego...
Taka mieszanka do jajeczka to w sam raz :D
OdpowiedzUsuńW koło wesoło, smacznie, zielono, aromatycznie i zdrowo. Pozdrawiam Ola :)
OdpowiedzUsuńBrzmi zachęcająco :D
OdpowiedzUsuńŚwietny musi być:)
OdpowiedzUsuńsłonecznego weekendu
Ciężko mi wyobrazić sobie ten smak, ale na pewno był genialny :)
OdpowiedzUsuńTakiego chrzanu jeszcze nie jadłam. Jestem go bardzo ciekawa :) Lubię nowości, więc spróbowałabym z wielką chęcią :) Pozdrawiam ciepło :)
OdpowiedzUsuńKocham czosnek niedźwiedzi za mnóstwo walorów zdrowotnych :)
OdpowiedzUsuńNo i za ten smaczek :)
UsuńSmaczne i wygląd cudowny :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam czosnek niedźwiedzi i chrzan, a na takie połączenie nawet bym nie wpadła! Super! :)
OdpowiedzUsuńNa kanapce musi smakować super! :)
OdpowiedzUsuńtaka pasta na kanapeczki byłaby dla mnie idealna;)
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńŁadne zdjęcie :-p.
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie:)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie smaków, do spróbowania :)
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie :-) z chęcią spróbuję :-)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten pomysł:)
OdpowiedzUsuń